Home / Opinion (page 63)

Opinion

Ndjesa, kurajoja më e madhe e Ramës

Të paktën nga mënyra sesi u lexua në fillim, ligji për kriminalizimin e shpifjes i ngjante ligjit për mbrojtjen e monumenteve që e firmosën komunistët në vitin 1991. Mbasi u rrëzua statuja e Hoxhës në Tiranë e gjetkë, ata menduan ...

Read More »

Reforma në drejtësi dhe ajo në ekonomi

  Reforma në Drejtësi është tashmë një realitet, një proces që jo vetëm nuk ndalet dhe nuk ka kthim prapa, por ajo po shkon drejt finalizimit të saj, falë përpjekjeve të gjithanshme të të gjithë faktorëve dhe aktorëve të interesuar, ...

Read More »

0% TVSH

Nga Nora Hasani KosovaPa të njohur e pa marrë pëlqimin tënd, kalimtarët e rastit tentojnë ta përqafojnë, puthin apo kapin faqen e fëmijës tënd. Kam fituar bindjen që kjo ndodh vetëm në Kosovë. Në Kosovë nuk është se i duam ...

Read More »

Satirë / Hija e gjykatësit Duro

Një ditë prej ditësh, gjykatësi Duro pa se rreth tij po ndodhte një fenomen i çuditshëm. Ai konstatoi se hija e tij kishte filluar të bënte jetë më vete dhe sillej krejt e pavarur nga pronari i saj. Gjer në ...

Read More »

Ciprasi ndien zemërimin e masave

Në të gjithë Greqinë kërcënon një valë grevash. Sindikatat i mobilizojnë punonjësit kundër kursimeve të qeverisë së Alexis Cipras dhe madje politikanë të Syrizas u bëjnë thirrje qytetarëve për grevë. Eshtë greva e parë e përgjithshme që prej ardhjes në ...

Read More »

Qëllimi i mirë i kryeministrit…!

Sot është Parlament. Domethënë ditë e enjte. Dhe dita nisi me sqarimin e kryeministrit se nuk e ka ‘burgun’ me gazetarët dhe fjalën e lirë, por me shpifësit e rangut të lartë- politikanët dhe deputetët. Kryeministri duhet mbështetur në kriminalizimin ...

Read More »

Ne ju ofrojmë ndihmë në rrugën e BE

Nga Lubomír Zaorálek, ministër i Punëve të Jashtme të Republikës së Çekisë          Péter Szijjártó, ministër i Punëve të Jashtme dhe Tregtisë së Hungarisë          Grzegorz Schetyna, ministër i Punëve të Jashtme të Republikës ...

Read More »