Home / Opinion (page 66)

Opinion

Pse duhet mirëtrajtuar biznesi i vogël?

Nga Fatos Çoçoli Po. Biznesi ynë i vogël (mbi 65 mijë sipërmarrje të vogla familjare aktive në vend, edhe pse të regjistruara figurojnë mbi 85 mijë) ka qenë deri në gusht të këtij vitit jashtëzakonisht informal. I mësuar të mbijetojë ...

Read More »

Kë sfidoi Donald Lu?

Po t’u hidhje sot një sy faqeve të para të shtypit të përditshëm, ose të lundroje në portalet online, bomba që lëshoi dje në një takim për reformën në drejtësi diplomati amerikan, zinte një vend të veçantë . Ajo që ...

Read More »

Koha për të ndihmuar Islamin

Kur je duke u djegur është e pamundur të mendosh se çfarë do të bësh kur të mbarojë zjarri. Jam i sigurt se në këtë gjendje janë sot gjithë qytetarët e Francës pas ngjarjeve të djeshme në Paris. Eshtë shpejt ...

Read More »

Përse Franca?

Nga Andi Bushati Menjëherë pas sulmeve në teatrin Bataclan dhe në disa zona të tjera të Parisit, i pashë shumë nga miqtë e mij në Facebook, të mbulonin fytyrën e tyre me flamurin tringjyrësh. Pashë se si ndjenja e solidaritetit ...

Read More »

Identiteti ynë në rrezik

Nga Ilir Yzeiri Frika Atentatet e përgjakshme në Paris e kanë tronditur botën dhe kanë zgjuar gjithë paranojat, klishetë, krizën e rëndë të identitetit dhe kanë përhapur me shpejtësi vetëm një ndjesi- frikën duke e bërë planetin një hapësirë të paqetë, ...

Read More »

NYT: Mirazhi i Islamit politik

“Ju duhet të mbani pushtetin me pëlqim, jo detyrim. Duhet të respektoni të drejtat e minoriteteve dhe të praktikoni frymën e tolerancës dhe të kompromisit. Duhet të vendosni interesat e popullit tuaj dhe funksionimin e ligjshëm të procesit politik mbi ...

Read More »