Home / Opinion (page 68)

Opinion

Polemika Rama-Vuçiç dhe cektësia e Brukselit

Andrea Stefani Është skolastike, e cekët, madje disi e stisur kritika e butë nga Brukseli për deklaratën e Kryeministrit Edi Rama lidhur me bashkimin kombëtar të shqiptarëve. Një deklaratë e Maja Koçijançiç, zëdhënëse e përfaqësueses së lartë të Komisionit Europian, është ...

Read More »

Ligji i spostimit dhe shpërthimi

Ahmet Dursun Ligji i vetëm që funksionon në drejtësinë e pluralizmit shqiptar, është ai i pashkruari: ligji i spostimit. Çdo vendim i kësaj drejtësie, domosdo bazohet mbi këtë ligj dhe përfundimi është: Përdhunuesi shpallet i pafajshëm, pasi viktima ish spostuar ...

Read More »

Kush e ka fajin?

Media shqiptare dhe ajo e huaj, përfaqësues të politikës shqiptare, por edhe mjaft… përfaqësues europianë, dashamirës dhe ndjekës të jetës në Shqipëri, kanë përjetuar kohët e fundit një zhgënjim e tronditje serioze. Madje, vetë figura e politikanit ka pësuar një ...

Read More »

Pagjumësia e dekan Dhorit

I kërkoj ndjesë lexuesit për serinë e shkrimeve me Theodhori Karaj, dekanin e FSHS, por, siç thoshte Deleuze, ai më shumë është personazh social dhe koncept, sesa thjesht individ. Si fenomen social dhe si koncept ka rëndësi për mendimin publik ...

Read More »

Nga “guru” në gur nën rrota

Arben Manaj Do duhet të jesh ende në Lazaratin e atyre ditëve kur digjej kanabasi gjatë operacionit policor dhe efektet të bënin të ndiheshe “high”, duke marrë thjesht frymë, që të mbrosh idenë e dekriminalizimit të kësaj lënde narkotike, e ...

Read More »

Dekriminalizimi i partive, jo i Parlamentit

SKËNDER MINXHOZI  Në bazë të një marrëveshjeje të dhjetorit të kaluar, në Parlament vijon të debatohet për fillimin e një procesi pastrimi të institucionit, nga deputetë me rekorde kriminale. E lindur si një nismë, e cila në fakt, shërbeu për ...

Read More »