Home / Opinion (page 69)

Opinion

Shqipëria në kurthin e varfërisë

KLODIAN MUÇO Pabarazitë po rriten. Kjo jo si arsye e një konseguence të pashmangshme dhe aksidentale e krizës ekonomike globale që ka kapur pothuajse gjithë botën, por si një element strukturor i modelit të zhvillimit ekonomik dhe social të formëzuar ...

Read More »

Dreqi fle mbi … licencat

FADIL LEPAJA E pse pikërisht te licencat, do të pyesni ju, edhe pse kot! Unë nuk do t’ju tregoj. Nuk do e lë as për në fund, se ju do e ktheni gazetën mbrapsht ose do e lëvizni “miushin” nga ...

Read More »

Forca e shembullit të Artan Didit

Dorëheqja e drejtorit të Policisë së Shtetit është një lajm që bën efekt edhe në kushte normale. Por dorëheqja e Artan Didit, befasonpër kushtet në të cilat po ndodh, e rrethanat që e prodhuan atë. Muaji mars nisi, po mbyllet, ...

Read More »

Kjo që po ndodh është e frikshme

Çështjen Doshi dhe Frroku më vjen ta krahasoj me fijen e fillit që ka dalë nga lëmshi i lidhjes së politikës sonë me krimin, e cila, po të tërhiqet, mund të zbulojë shumëçka nga çfarë ka lëmshi brenda. Por, siç ...

Read More »

Ku ka si Tirona, lale!…

Ka jo pak që ankohen dhe e shajnë nën zë kryeqytetin. Nuk ka punë, thonë, ka pisllëk gjithandej; ajri është më i ndoturi në Evropë;rrugët janë rrëmbushur me plehra, gropa, kabllo e tela që qëndrojnë mbi kokë si merimanga; ka ...

Read More »

Nga dekomunistizimi te dekriminalizimi

Ecuria e vështirë e me shumë pengesa e shoqërisë tonë në këtë çerek shekulli, politikisht është emërtuar tranzicion. Dihet që ky i ashtuquajtur tranzicion i tejzgjatur pat nisur me procesin e bujshëm të dekomunistizimit me shpresë për të mbërritur shpejt ...

Read More »

Ankandi i dytë i “Albpetrolit”

Fatos Çoçoli 850 milionë euro ishte oferta fituese e ankandit të parë për të shitur kompaninë shtetërore shqiptare të naftës, “Albpetrol”. E dha këtë ofertë në mesin e vitit 2012 një kompani fantazmë “Vetro Silkroad Equity”, e vënë në këmbë ...

Read More »

Shteti islamik

DRITAN GOXHAJ Shteti islamik është në pamje i tillë, por në realitet ai është një organizatë klandestine. Kalifati i vetëdeklaruar është një aksident i historisë i dalë në pah nga tensionet ekonomike, sociale dhe politike të Lindjes së Mesme. Me ...

Read More »