Home / Opinion (page 7)

Opinion

Diplomacia kineze e borxheve

Nga Mark Green Këtë javë, udhëheqësit nga e gjithë bota po zbarkojnë në Pekin për forumin e dytë të projektit të Rrugës dhe Brezit, që ka në fokus prezantimin e nismës së madhe diplomatike të Kinës. Por këta liderë duhet ...

Read More »

Kirill dhe Metodij-mbrojtësit e Evropës

Nga: Maria Paeeva Në ditën e sotme (24 maj) krejt Bullgaria kremton një festë të veçantë ditën e alfabetit cirilik dhe të veprimtarisë madhështore të vëllezërve të shenjtë Kirill dhe Metodij. Historia e tyre pasqyron disa prej lidhjeve të shumta ...

Read More »

A është lodhur Amerika së humburi

Në dy vitet që kur presidenti amerikan Donald Trump braktisi Partneritetin Trans-Paqësor, Japonia dhe nënshkruesit e tjerë të TPP-së kanë vazhduara para me marrëveshje të reja tregtare. Si rezultat i kësaj, eksportuesit amerikanë po e ndiejnë gjithnjë e më shumë ...

Read More »

Kriza e moshës së mesme e demokracisë

Interneti, përkundër të gjitha premtimeve të tij rreth grumbullimit të njohurive botërore në një hard-disk, në fakt e mbyll mendjen tonë, duke ia përshtatur atë njohurive për të përforcuar paragjykimet tona politike. Facebook ushtron një despotizëm të butë, delikat, dhe ...

Read More »

Si mbijeton ideja e errët për ndarjen e Kosovës?

Mehmet Kraja Përmes deklaratave kontraverse, përmes pohimit dhe mohimit, përmes analizave dhe propagandës mediale dhe manipulimit të opinionit, përmes gënjeshtrave publike dhe makiavelizmit, përmes mbjelljes së frikës dhe të zhgënjimit, përmes patriotizmit të rremë dhe idesë së bashkimit kombëtar; përmes ...

Read More »