Home / Opinion (page 70)

Opinion

Katarsisi financiar grek, po i yni?

NGA FATOS COCOLI* Një lajm i bujshëm ka dalë pardje nga disa gazeta greke, për ish-kryeministra dhe ministra finance të Greqisë, që kanë kryer shmangie fiskale, evazion në nivele miliarda euro, nëpërmjet bankës zvicerane HSBC, e cila i ndihmonte klientët ...

Read More »

Putinizimi i Ballkanit

Nga Fedja Pavloviç/“EU Observer”* Që Putinizmi po kërcënon kufijtë e Evropës, kjo është një deklaratë tepër në modë. Shumë më pak popullore është pyetja që ajo ngre: ku saktësisht shtrihen kufijtë e këtij fenomeni? Në pamje të parë përgjigja duket ...

Read More »

Diplomaci “Made in China”

NGA DOC DR VASIL KURETA Ambasadori i Kinës në Belgjikë para disa ditësh përcolli përmes mediave një deklaratë rreth të cilës lindën dhe reagimet përkatëse. Kjo jo thjesht se ai është përfaqësues i një shteti të madh, që aspiron të ...

Read More »

Gjirizet e florinjta

FATOS BAXHAKU Studiuesit e fushës thonë se përrallat, ato që kemi dëgjuar, apo lexuar që të vegjël, lindin ose nga përvojat jetësore të brezave të mëparshëm, ose nga dëshira të fshehta dhe kurrë të përjetuara, por edhe, shpeshherë nga ngjarje ...

Read More »

Mos na i vrisni pushtetarët

ARBËR ZAIMI Ekranet televizive emetojnë 24 orë në ditë, 7 ditë në javë, pa ndërprerje lajmet nga kronika e zezë dhe vendosja e tritolit, e shpeshherë edhe shpërthimi i tij, duket se është normalizuar. Pushtetarë nga qeveria e nga opozita ...

Read More »

Ligjërimi që ndërtohet mbi vdekjen

ILIR YZEIRI Veçanërisht pas 23 qershorit, opozita politike në Shqipëri ka ndjekur strategjinë që ligjërimin e saj ta ndërtojë mbi vdekjen. Ajo ka shpallur si platformë të saj që ta paraqitë qeverinë si mekanizëm që prodhon vdekjen dhe ajo vetë ...

Read More »

Nga buron gjithë kjo urrejtje?

Besoj se nuk habitet kush po të thuhet se shoqërinë tonë e ka pllakosur urrejtja. Nuk ka shqiptar që nuk e ndjen këtë dukuri. Mjafton të dëgjosh lajmet e TV-ve. Mjafton të ndjekësh një seancë të Kuvendit, ku baballarët e ...

Read More »