Home / Opinion (page 77)

Opinion

Nga Butaris në Selanik te Seferi në Beograd

ALEKSANDËR ÇIPA Janis Butaris njihet në opinionin grek, por sidomos atë të Selanikut, si një ndër kryebashkiakët më luajalistë dhe demonstrues i përhershëm i ndjenjës kozmopolite. Ai qeveris qytetin grek në veri të vendit, të njohur ndryshe si “kryeqytet i ...

Read More »

“Ministria e zemrës “

FADIL LEPAJA Keni zemër të sëmurë? Mendoni se jo? Mos mendoni! Verifikojeni te mjekët më të mirë nga shtëpitë tona publike të shëndetit apo në ato private. E kush ka zemër të mirë sot me gjithë këtë stres që po ...

Read More »

Faleminderit Serbi !

ARTAN MULLAJ Ndodhi edhe në 100-vjetorin e Pavarësisë ky rebelim i shëndetshëm patriotizmi kolektiv i shqiptarëve, por këtë herë në një përmasë tjetër, më të madhe, vullkanike, të frikshme. Nëse në Festën e Flamurit frymën e krijoi krenaria, në ndeshjen ...

Read More »

Shqiptarët , negrit e shekullit XXI

LIZANDËR SARAÇI Bota e “zhvilluar” e mësimdhënëse, ose të paktën disa drejtues institucionesh të rëndësishme, mesa duket nuk jetokan dot pa një viktimë të parapërcaktuar, e cila do të jetë gjithmonë fajtore. Edhe kur dhuna ndaj një pale është e ...

Read More »

Tiranë- Beograd-Tiranë

Nga Blendi Fevziu Linja ajrore ka ndërruar emër e me gjasë edhe pronar, por stjuardesat ngjajnë po ato që JAT ka pasur për shumë vite me radhë në udhëtimin Beograd – Tiranë. Flasin pak fjalë shqip, duken miqësore dhe as ...

Read More »

Veprim i një aguridheje politike apo llogari diabolike?

Pavarësisht se kush është përgjegjës për provokimin me minikopterin në Beograd, ky tregoi se para Brukselit gjendet një minë tokësore, mendon Volker Wagener. Gjithmonë kanë ekzistuar dhe vazhdojnë të ekszitojnë paragjykimet kundrejt njerëzve nga “Ballkani”. Përbuzja e evropianëve gjoja të ...

Read More »