Home / Opinion (page 79)

Opinion

Një qeverisje mes pasionit dhe logjikës

SKËNDER MINXHOZI Ka ende zhurmë në media e opinionin publik, për përmasat dhe mesazhet e protestës së opozitës më 22 nëntor. Ka gjithashtu akoma shumë komente lidhur me efektet e drejtpërdrejta ose të tërthorta që kjo ngjarje do të prodhojë ...

Read More »

Kandili i kritikës , a shuhet ?

ARBËR ZAIMI 17 nëntori, përveçse datë e Çlirimit të Tiranës dhe ish-emri i sport-klubit bardheblu të kryeqytetit shqiptar, bart edhe një kuptim ndërkombëtar. Është dita ndërkombëtare e studentëve. Kjo ditë i ka dy shfaqje. Në njërën anë është përkujtim i ...

Read More »

Rama në Beograd për “Europën e madhe”

NGA BEOGRADI ANDREA STEFANI Në një mjedis jonormal apo të sëmurë, një dukuri normale nuk mund të mos perceptohet si anormale. Vetëm kështu mund të shpjegohet se përse një deklarim për Kosovën i Kryeministrit të Shqipërisë, Edi Rama, gjatë vizitës ...

Read More »

Tirana mesdhetare , Beogradi polar

ALEKSANDËR ÇIPA Ta poshtërosh tjetrin për atë që s’e ka! Përmes këtij konstatimi duhet t’i jepet fund debatit apo diskutimit aq euforik që kaploi mediat dhe rrjetet sociale në shqip, pas deklaratës së Kryeministrit Edi Rama në Beograd. Mirëpo kjo ...

Read More »

Vlerat Perëndimore dhe Ballkani Perëndimor

ILIR MELO Në reflektim të ngjarjeve në Ukrainë, Robert D. Kaplan boton më 14 mars 2014, në revistënForbes, artikullin “Krimeja: Një hakmarrje e gjeografisë?”. Mbasi ke shijuar një artikull të mrekullueshëm, gjithsesi të mundon pyetja nëse është pikërisht momenti për ...

Read More »