Home / Opinion (page 8)

Opinion

E kaluara dhe historia e sotme

Jahja Drançolli Flitej se si në Europë duhet të kalojë një shekull i tërë para se të pranohet çfarëdo lënde si e pjekur për shtjellimin historik dhe se e gjithë periudha pas Luftës I Botërore e këtej, bie në këtë ...

Read More »

Kjo ditë është turpi i Kosovës

Kosova sot duhet të ndjehet e turpëruar deri në palcë. Lidershipi i saj, duhet të fusë kokën poshtë tavolinës. Gjashtë shtetas turq, pesë mësues dhe një mjek, të cilët shërbenin në kolegjet turke të Kosovës, po dënohen, sepse regjimi i ...

Read More »

Si duhet “ribërë” Evropa

Slavoj Zizek E vetmja mënyrë për të ringjallur “formulën” për Evropën, është ta rishpikim atë në një formë shumë më radikale, në një formë që përshtatet me gjendjen e sotme dhe me sfidat e reja ekologjike dhe sociale. E vetmja ...

Read More »

Një fund dhe filizat e një fillimi të ri

Christoph Strack Në fund të takimit në Romë, Papa Françesku ka mbajtur një fjalim të rëndësishëm për tmerrin e keqpërdorimit seksual të fëmijëve, për anët e errëta dhe kriminele të internetit aq të dashur, për turizmin seksual. Por ka diçka ...

Read More »

NATO-ja në mbrojtje të Pavarësisë

Çdo shpërthim nacionalizmi dhe populizmi në Evropë i favorizon objektivat rajonale të Kremlinit duke i dobësuar institucionet demokratike, me ekspozimin e tyre ndaj korrupsionit, dhe duke e minuar ndjekjen e politikës së përbashkët trans-atlantike të sigurisë. Pa një NATO të ...

Read More »

Momenti i guximshëm i Merkelit në Mynih

Christian Trippe Kush i mbledh copëzat e rendit botëror të thyer? Kësaj pyetjeje vendimtare Angela Merkel i dha përgjigje në Konferencën e Sigurisë që përfundoi në Mynih. Por ajo nuk tha të gjithë të vërtetën, mendon Christian F. Trippe. Si ...

Read More »