Home / Opinion (page 83)

Opinion

Njëqind vjet histori…

DORIAN KOÇI Krisma e një kobureje që mori jetën e Arkidukës Franc Ferdinant dhe së shoqes së tij, Princeshës Sofi, në mëngjesin e datës 28 qershor 1914 në Sarajevë nuk ishte vetëm krisma e kobures së një terroristi serb që ...

Read More »

Kur udha të humb në oborr!

FADIL LEPAJA “Më ka humb udha në oborr”, po më thoshte dikur plaku Kadri, pak si me shaka e shumë si përnjëmend. E ku humb udha në oborr, po përpiqesha të kuptoja asokohe me krejt kureshtjen e një djaloshi njëzetvjeçar. ...

Read More »

Histori me “të fortë”

FATOS BAXHAKU Jetë e mot na ka shoqëruar kulti i trimit, të cilin, në kohët e sotme, po e cilësojnë më së shumti me termin “i fortë”. Këta “të fortët” sot janë shndërruar në një modë të vërtetë. I kanë ...

Read More »

E kam fshatarin tim!

FATOS BAXHAKU Një shi i çuditshëm, rebel, poterexhi, arrogant ka mbuluar në pak minuta gjithë Tiranën. Nga të krekosur e të shpenguar, sikurse bëhen njerëzia gjatë ditëve të beharit, kalimtarët befas janë shndërruar në disa si pula të lagura që ...

Read More »

Vendim i diskutueshëm për top të disputueshëm

ADRIAN BESHAJ Në atmosferën e Kampionatit Botëror të Futbollit, kur vëmendja e shumicës së popullatës së globit është drejtuar nga zhvillimi i garave të kësaj ngjarjeje të rëndësishme sportive, mendova të saktësoj për të interesuarit kuptimin dhe përdorimin e foljeve ...

Read More »