Home / Opinion (page 84)

Opinion

Kur udha të humb në oborr!

FADIL LEPAJA “Më ka humb udha në oborr”, po më thoshte dikur plaku Kadri, pak si me shaka e shumë si përnjëmend. E ku humb udha në oborr, po përpiqesha të kuptoja asokohe me krejt kureshtjen e një djaloshi njëzetvjeçar. ...

Read More »

Histori me “të fortë”

FATOS BAXHAKU Jetë e mot na ka shoqëruar kulti i trimit, të cilin, në kohët e sotme, po e cilësojnë më së shumti me termin “i fortë”. Këta “të fortët” sot janë shndërruar në një modë të vërtetë. I kanë ...

Read More »

E kam fshatarin tim!

FATOS BAXHAKU Një shi i çuditshëm, rebel, poterexhi, arrogant ka mbuluar në pak minuta gjithë Tiranën. Nga të krekosur e të shpenguar, sikurse bëhen njerëzia gjatë ditëve të beharit, kalimtarët befas janë shndërruar në disa si pula të lagura që ...

Read More »

Vendim i diskutueshëm për top të disputueshëm

ADRIAN BESHAJ Në atmosferën e Kampionatit Botëror të Futbollit, kur vëmendja e shumicës së popullatës së globit është drejtuar nga zhvillimi i garave të kësaj ngjarjeje të rëndësishme sportive, mendova të saktësoj për të interesuarit kuptimin dhe përdorimin e foljeve ...

Read More »

Mes ashpërsisë dhe naivitetit

CHRISTOPH HASSELBACH Çështja e refugjatëve është aq e ngarkuar emocionalisht, sa që në fakt, në qoftë se do të zhvillosh një politikë të përgjegjshme, vetëm mund të krijosh probleme. Të paktën që nga vdekja e gati 400 refugjatëve pranë ishullit ...

Read More »

Një kurorë për luftën

NDUE DEDAJ 70-vjetori i Çlirimit të Shqipërisë ka ardhur me fillimin e vitit dhe kulmon me nëntorin. Si qytetar i këtij vendi, që nderon historinë e kombit të vet, do të vendos edhe unë një kurorë modeste. Nuk di saktësisht ...

Read More »

Gjithçka sillet rreth besimit

FATOS BAXHAKU Besimin ne e kërkojmë, si pa e ditur, gjatë të gjithë jetës tonë. Mbase pikërisht andaj mund të jemi ndër popujt më të pakët në botë që këtë term e përdorim edhe si emër njeriu. Në jetën e ...

Read More »