Home / Opinion (page 85)

Opinion

Vetëshembja e Maqedonisë është afër

ALEKSANDËR ÇIPA Mediat shqiptare, së pari në Maqedoni dhe njëherësh edhe në Shqipëri e Kosovë, së fundi, për shkak të protestave të ndezura pas dënimit të gjashtë shqiptarëve me burg të përjetshëm për të ashtuquajturin proces “Monstra”, i janë rikthyer ...

Read More »

Zoti i kujt është më lart?

FADIL LEPAJA Porsa hyn në Shkup, në një kodër përballë, të del para sysh një kryq gjigant. Mbi të veç dielli! Po qe se shkon natën, veç hëna rri më lart! Po të qëllojë rastësisht të jetë gjysmëhënë, atëherë kjo ...

Read More »

Për një rini tjetër!

Të rinjtë janë një grup shoqëror heterogjen mjaft i ndryshëm me identitete të ndryshme, kategori social-ekonomike, si dhe formim edukativ po aq të ndryshëm. Krahas shqetësimeve dhe problemeve sociale që evidentohen në vendet e zhvilluara për shoqëritë në tranzicion, standardi ...

Read More »

Një shembull suksesi kundër evazionit

ILIR KUMBARO  Më 3 prill 2014, ministri i Ekonomisë, Arben Ahmetaj, bëri një vizitë pune në Sllovaki, për të shkëmbyer dhe për të marrë eksperiencë në fushat e mbështetjes së investimeve, marrëdhëniet me investitorët e huaj, mbështetjen shtetërore për bizneset ...

Read More »

Një vit nga ndarja me të keqen

Socialistët dhe aleatët e tyre erdhën në pushtet një vit më parë, duke mundur në mënyrë të thellë koalicionin e drejtuar nga Partia Demokratike. Edi Rama arriti ta mposhtë Sali Berishën dhe prej një viti është Kryeministër i Shqipërisë. Kjo ...

Read More »

Ky tip, Reshat Arbana!

Kur shoqëritë dhe popujt kalojnë momente vendimtare, energjia kryesore e ndryshimit për të përparuar krijohet te njerëzit e thjeshtë, tek ata që rrinë jashtë ambicies për të grumbulluar dhe ushtruar pushtet politik. Painteresi i ndihmon ata të jenë në raport ...

Read More »

Kuptim-moskuptimi i precedentit “Dajti”

Nga: KIÇO BLUSHI Prej disa ditësh po flitet e po kërkohet me këmbëngulje nga ndërkombëtarët një reformë e thellë dhe qenësore në Drejtësi. E theksoj që në krye të herës këtë: “nga ndërkombëtarët”, jo pse nuk është kërkuar dhe ndjerë ...

Read More »