Home / Opinion (page 86)

Opinion

Etapa e “re” Shqiptaro-Serbe

ARBËR ZAIMI Në sytë e popujve të kolonizuar, kolonizatori është gjithçka. Ata kujdesen që t’i duken mirë atij, të sjellshëm, kokulur, të bindur, punëtorë. Synojnë të imitojnë sjelljet e tij, madje edhe kur nuk janë nën vëzhgimin direkt të ndonjë ...

Read More »

Dudija në parlament

FADIL LEPAJA Është bërë krejt e zakonshme që në Kosovë të mbahen vetëm zgjedhje të jashtëzakonshme. E zakonshme është ndër ne që qeveritë të vetërrëzohen, parlamenti të mos funksionojë, pjesë të territorit të administrohen nga shtetet fqinje, e në kufij ...

Read More »

Engjëj dhe Djaj

LEONARD BODURI Sebepi i gurgulesë së lejes te Liqeni Pas skandalit të shëmtuar të vasalit të Kokëdhimës në Sarandë, Rama u distancua tërësisht nga i deleguari Agron Cane, duke e përjashtuar menjëherë nga radhët e Rilindjes. Edhe rilindësi fuqiplotë, Kokëdhima, ...

Read More »

Kostumi i Obamës dhe “Ferrari” i laçianit

Mediat amerikane, analistët dhe kolumnistët e atjeshëm, politikanët e lartë, kryesisht krerët republikanë, këto ditë po merren tejet seriozisht me kostumin bezhë të Obamës, kostum, sipas tyre, demodé, që paskësh veshur Presidenti, teksa doli e kumtoi para amerikanëve për “mungesën ...

Read More »

“Baby gun” dhe të tjerët

FATOS BAXHAKU Me kalimin e pushimeve të beharit sa vjen e bëhet më i vështirë një klasifikim i “lajmeve të vogla”. Kjo sepse lajmet e mëdha kanë nisur të fitojnë pikë sa më tepër që shkurtohet dita, kështu që për ...

Read More »

Ta shikojnë se kush jam !

Dhashë dorëheqjen, po, po , e dhashë, po kjo nuk do të thotë se kam vdekur. Unë jam gjallë, jam po ai kryetari. E kush do të më kritikojë, ai që e zgjodha vetë?! Që të nesërmen jam gati ta ...

Read More »