Home / Opinion (page 9)

Opinion

Po me Xhiselën, çfarë do bëhet?

Në gjithë këtë histori, që ka mbërthyer publikun në thënie e kundërthënie, lajmi i fundit për koment është kallëzimi i Ballës për Bashën… Mbase Balla vërtet nuk ka qenë në komisariat atë natë e nuk kishte pse të shkonte se ...

Read More »

Pafuqia e më të plotfuqishmit

Nga: Javier SOLANA Abdikimi i Amerikës nga udhëheqja globale nën administratën Trump, ngre një pikëpyetje të qartë: Ç’të mirë ka fuqia mbizotëruese në botë, nëse përballë sfidave më të mëdha globale, qeveria e saj zgjedh ta dënojë vetveten me pafuqi? Debati ...

Read More »

A do ta fundosë Italia Europën

Nga: JIM O’NEILL Qeveria e koalicionit e Italisë ka qenë në qendër të vëmendjes me ndjekjen e politikave të saj ekonomike populiste që kërcënojnë t’i bëjnë rrëmujë rregullat fiskale të eurozonës. Por para se autoritetet e BE-së të reagojnë, ato duhet ...

Read More »

Letrat e Obamës dhe deliret e Trumpit

Nga: CHRIS PATTEN Ndryshe nga ish-presidenti amerikan Barack Obama, i cili lexonte dhe i përgjigjej letrave nga amerikanë të zakonshëm, Donald Trump e ka futur veten në një flluskë vetë-mashtrimi dhe deliresh. Por edhe nëse këshilltarët e tij dhe Fox News ...

Read More »

Europa, tokë e lakmuar

Nga: Angelo PANEBIANCO Europa duhet të mbajë parasysh gjallësinë këmbëngulëse të shteteve kombëtare. Por, europianët që pësojnë yshtjen e kushtrimit nacional–populist duhet të dinë mirë se çfarë çmimi do të paguajmë të gjithë, nëse ai projekt do të sendërtohej. I ...

Read More »

Misteri Donald Trump

Andreas Andrianopoulos* Presidenti Trump vazhdon t’i intrigojë analistët politikë dhe ekspertët e politikës së jashtme. Ai realizon një politikë të jashtme nëpërmjet postimeve në Twitter të vendimeve dhe reklamimit të komenteve dhe opinioneve në mënyra të ngjashme. Ai minimizon të ...

Read More »