Home / Opinion (page 90)

Opinion

Rama në Beograd për “Europën e madhe”

NGA BEOGRADI ANDREA STEFANI Në një mjedis jonormal apo të sëmurë, një dukuri normale nuk mund të mos perceptohet si anormale. Vetëm kështu mund të shpjegohet se përse një deklarim për Kosovën i Kryeministrit të Shqipërisë, Edi Rama, gjatë vizitës ...

Read More »

Tirana mesdhetare , Beogradi polar

ALEKSANDËR ÇIPA Ta poshtërosh tjetrin për atë që s’e ka! Përmes këtij konstatimi duhet t’i jepet fund debatit apo diskutimit aq euforik që kaploi mediat dhe rrjetet sociale në shqip, pas deklaratës së Kryeministrit Edi Rama në Beograd. Mirëpo kjo ...

Read More »

Vlerat Perëndimore dhe Ballkani Perëndimor

ILIR MELO Në reflektim të ngjarjeve në Ukrainë, Robert D. Kaplan boton më 14 mars 2014, në revistënForbes, artikullin “Krimeja: Një hakmarrje e gjeografisë?”. Mbasi ke shijuar një artikull të mrekullueshëm, gjithsesi të mundon pyetja nëse është pikërisht momenti për ...

Read More »

Libri , shansi i humbur i Ministres Nikolla

ALDA BARDHYLI “Ku është natyra njerëzore më e brishtë se në një bibliotekë?”. Henry Ward Beecher, një nga sociologët e njohur amerikanë, i cili u kushtoi jetën teorive mbi edukimin, e shihte standardin e një shkolle nga biblioteka që kishte. ...

Read More »

Brigada Labe

YLLI POLOVINA Në të vërtetë bëhet fjalë për Brigadën VIII Sulmuese, njësi partizane e përuruar më 25 prill 1944 në Sheper të Zagorisë. Veç nazistët, ndërsa përgatitnin Operacionin e Qershorit, të koduar “Kaprolli”, në dokumentet e tyre ushtarake e emërtuan ...

Read More »