Home / Opinion (page 98)

Opinion

Koha pas Fullanit

E ç’ka të bëjë vjedhja me politikën?! Nuk ka dalë që me ato para janë financuar fushatat elektorale të PS-së ose PD-së. Atëhere po, do të thoshnim se politika antishqiptare e X ose Y partije ishte shkaktari i këtij abuzimi ...

Read More »

Papa vjen , ne rrimë dhe e presim

YLLI POLOVINA Inteligjenca e një elite kombëtare, veçanërisht klase politike apo grupi qeverisjeje është të ndërtojë, duke përdorur rrethanat e brendshme, fatin e mirë të vendit e të popullit të vet. Kur nuk e ka të spikatur këtë aftësi, të ...

Read More »

Kam sharë në Shqipëri sa për një vit!

ARBEN MANAJ Me siguri, edhe ma kanë kthyer të sharën, përmes gjesteve dhe pas gjesteve të mia në kësi rastesh makthi. Kam sharë ndërkohë që ngisja makinën nëpër rrugët e Shqipërisë. Kam shkruar edhe njëherë tjetër se sa stresuese është ...

Read More »

Etapa e “re” Shqiptaro-Serbe

ARBËR ZAIMI Në sytë e popujve të kolonizuar, kolonizatori është gjithçka. Ata kujdesen që t’i duken mirë atij, të sjellshëm, kokulur, të bindur, punëtorë. Synojnë të imitojnë sjelljet e tij, madje edhe kur nuk janë nën vëzhgimin direkt të ndonjë ...

Read More »

Dudija në parlament

FADIL LEPAJA Është bërë krejt e zakonshme që në Kosovë të mbahen vetëm zgjedhje të jashtëzakonshme. E zakonshme është ndër ne që qeveritë të vetërrëzohen, parlamenti të mos funksionojë, pjesë të territorit të administrohen nga shtetet fqinje, e në kufij ...

Read More »