Home / Opinion (page 99)

Opinion

Ta shikojnë se kush jam !

Dhashë dorëheqjen, po, po , e dhashë, po kjo nuk do të thotë se kam vdekur. Unë jam gjallë, jam po ai kryetari. E kush do të më kritikojë, ai që e zgjodha vetë?! Që të nesërmen jam gati ta ...

Read More »

A është krimbi kafshë?

NGA FATOS BAXHAKU Ndodhitë, ose sikurse u themi ne rëndom, lajmet, kanë nisur të kenë një jetë të tyren krejt të pavarur. Ato kanë nisur të bëhen gjithnjë e më të shkëputura si nga ata që i mësojnë apo dëgjojnë, ...

Read More »

Përse shqiptarëve nuk iu intereson ekonomia?

Nga Ilir Yzeiri Veçanërisht muaji gusht shfaqi një nga tiparet thelbësore të mentalitetit të shqiptarit, atë që në ligjërimin filozofik quhet përmasa etike. Shqiptarët kanë gjetur një vend ku identifikohen thuajse të gjithë. Kjo është media dhe forumet e ndryshme ...

Read More »

Mendësi skandaloze për punësimin

Nga Elton Ilirjani Në Sarandë një pedofil të kërkon fëmijën për një vend pune. Në Spitalet e Tiranës bëhen konkurse fiktive për vende pune të paracaktuara, në administratë hyn në punë nga zyra e partisë, ndërsa zyrat e punës shtetërore ...

Read More »

Bankieri

MONIKA SHOSHORI STAFA Vetëm pak vite më parë, m’u desh të shkelja aty për të plotësuar kërkimin tim në plotësimin e temës së një filmi dokumentar në kuadër të një jubileu të rëndësishëm, 100-vjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë, “Shteti në ...

Read More »

Antishtetarët zotërojnë rotacionin

ALEKSANDЁR ÇIPA Sa herë lexoj statuset-reagime të ish-kryeministrit Sali Berisha, vetvetiu ngre krye skepticizmi ndaj së drejtës së tij për të mos qenë i pari në krye të reagimeve opozitare. Protagonizmi i tij opozitar, në të vërtetë, duket se imponon ...

Read More »