Home / Teknologji / iPhone 7 rezistent ndaj ujit dhe ‘pa’ kufje

iPhone 7 rezistent ndaj ujit dhe ‘pa’ kufje

Ashtu siç edhe kishte njoftuar muaj më parë, Apple prezantoi këtë të martë risitë që do të hedhë në treg këtë fillim vjeshtë, ku më i shumëpritur është iPhone 7.

Tim Cook prezantoi pajisjen e re në “Bill Graham Civic Auditorium” në San Françisko.

iPhone 7 nuk do të ketë vend të dedikuar për kufjet, të cilat mund të përdoren duke i futur në të njëjtin vend me atë ku hyn fisha e karikimit, ose të përdoren “Airpods”, kufje pa fishë që përmes infraredit aktivizohen në momentin që vihen në vesh. Këto kufje shoqërohen me bateri dhe janë të karikueshme. Jetëgjatësia e baterive të tyre me një karikim shkon 24 orë.

Për të gjithë ata që nuk dëshirojnë të dëgjon muzikë apo diçka tjetër nga iPhone 7 me asnjërën prej këtyre metodave, Apple sjell edhe një adoptues për kufjet tradicionale që janë në treg.

Në dezajn Apple ka ruajtur traditën, por sjell disa risi interesante sa i përket pamjes, që pasurohet me një fije alumini.  Është rezistent ndaj ujit dhe pluhurit dhe vjen me një procesor 50 përqind më të shpejtë sesa paraardhësi i tij.

7 i thjeshtë ka një kamera me stabilizim imazhi optikal, lente 6 elemente me F/1.8 hapje, ndërsa 7 Plus ka lente të dyfishta me kend të gjerë dhe telefoton. Edhe ky produkt është rezistent ndaj ujit e pluhurit.

Në këtë seri të pajisjes më të suksesshme të gjigantit amerikan të teknologjisë, kompania ka menduar më shumë për “selfiet”. iPhone 7 vjen me një kamera ballore prej 7 megapiksel, gjithashtu me lente të dyfishtë.

Në të dy modelet, Apple thotë se kohëzgjatja e baterisë është rreth 60 përqind më shumë se në produktet paraardhës.

Gjatë prezantimit të risive teknologjike për këtë vit, kreu i Apple, Tim Cook kujtoi se ky është një vit jubilar për kompaninë që ai drejton.

“Kemi shitur 1 miliard iPhone deri më tani, që e bën këtë produktin më të shitur të këtij lloji”, tha ai.

Veç iPhone Apple prezantoi edhe serinë më të fundit të Smart Watch.

Leave a Reply

%d bloggers like this: