Home / Rajoni / Maqedonia / Maqedonia shënon rënie në humbjet e transferimit dhe shpërndarjes energjetike

Maqedonia shënon rënie në humbjet e transferimit dhe shpërndarjes energjetike

Maqedonia i ka ulur humbjet në transferimin dhe shpërndarjen e energjisë elektrike. Për vitin 2015, kjo humbje është ulur në 16.5%, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Kështu tregojnë rezultatet e raportit ”Energjia e qëndrueshme: Deri ku ka arritur Evropa Juglindore (EJL) në pesë vitet e fundit? Raport mbikëqyrës për energjetikën në EJL”, të publikuar nga shoqatat qytetare në rajon.

Në raport thuhet se ka përparim, edhe pse jo i baraspeshuar, në drejtim të rritjes së sektorit energjetik të qëndrushëm në EJL.

Përndryshe, projekti përfshinë 18 shoqata partnere qytetare të rajonit, pra nga Shqipëria, Bosnja dhe Hercegovina, Kroacia, Kosova, Maqedonia, Mali i zi, Serbia dhe nga BE-ja.

Projekti ka për qëllim që t’i nxitë këto shoqata të ndikojnë në politikat dhe praktikat më të drejta, të pastra dhe më të sigurta të së ardhmes energjetike në JLE.

Leave a Reply

%d bloggers like this: