Home / Rajoni / Maqedonia / Në Maqedoni nuk zbatohet Ligji për pëshpëritësit

Në Maqedoni nuk zbatohet Ligji për pëshpëritësit

Ligji për mbrojtjen e pëshpëritësve (whistleblower) ka zgjidhje të mira, si edhe përvoja dhe praktika nga ligjet më të mira evropiane, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Mirëpo, në Maqedoni ende nuk zbatohet ky ligj. Kjo mund të ndodhë si rezultat i mosinformimit për këtë ligj, mungesës së burimeve, ose nga mungesa e vullnetit politik te institucionet.

Zbatimi i ligjit është i patjetërsueshëm që me efikasitet të përballemi me korrupsionin dhe kriminalitetin. Kështu thonë pjesëmarrësit në tryezën e rumbullakët me temë ”Zbatimi i Ligjit për mbrojtje të përshpëritësve – përvoja dhe sfida”, që u organizua nga Transparency International – Maqedoni.

Leave a Reply

%d bloggers like this: