Home / Keshilla / Mjaltë dhe qepë, ilaçi më i mirë për kollën

Mjaltë dhe qepë, ilaçi më i mirë për kollën

Jemi në një kohë kur virozat e stinës janë nëpër këmbë. Dhe menjëherë na shkon mëndja tek këshillat dhe kujdesi i gjyshes: Mjaltë shtëpie dhe qepë.

Siç dihet, gjyshet e kanë këshilluar mjaltin sa herë keni pasur probleme me fytin. Mjalti dhe qepa është një përzierje tradicionale nga Republika Domenikane.

Shurupi që formohet nga lëngu i qepës dhe mjaltit qetëson fytin si dhe pastron mukozën dhe gëlbazën.

Në fakt, Dr. Keith Roach, asistent profesor në klinikën mjekësore “Weill Cornell Medicine” në New York City, thotë se ritualet që bëjmë të gjithë dhe që nuk kanë bazë shkencore, mund të funksionojnë, edhe sepse beson tek to. Efekti i qetësuesve natyralë është i jashtëzakonshëm”, thotë ai.

Leave a Reply

%d bloggers like this: