Home / Bota / Amerika / Kerry kërkon një koalicion të kombeve kundër Shtetit Islamik

Kerry kërkon një koalicion të kombeve kundër Shtetit Islamik

John Kerry speaking in LondonSekretari amerikan i Shtetit, John Kerry, kërkoi dje krijimin e një koalicioni të gjerë botëror për të luftuar kunëdr xhihadistëve të Shtetit Islamik në Irak dhe Siri, para se të fillojë mbledhja e krerëve të NATO-s.

John Kerry shëjegoi se do të kërkojë, bashkë me sekretarin e Mbrojtjes, Chuck Hagel, të krijojë këtë koaliciom gjatë bisedimeve me parëtnerët perëndimor në kuadër të mbledhjes së NATO-s.

Ai vlerëson se “ky koalicion duhet të ketë mjetet politike, humanitare, ekonomike, juridike dhe të informacionit e duhura që të mbëshesë veprimet ushtarake”.

Në përfundim të mbledhjes së NATO-s, thekson Kerry, ai do të shkojë bashkë me Chuck Hagel në Lindjen e Mesme për të marrë fillimisht mbështetjen mes vendeve që janë më të prekura nga kërcënimi xhihadist.

Leave a Reply

%d bloggers like this: