Home / Ekonomia / Nga mësuesit te mjekët: Sa do të rriten pagat në vitin 2017

Nga mësuesit te mjekët: Sa do të rriten pagat në vitin 2017

Kryeministri Edi Rama gjatë prezantimit të projektbuxhetit për vitin 2017, bëri të ditur për rritjen e rrogave në çdo sektor.

Nga foltorja e Kuvendit Rama tha se ky buxhet është rezultat i përpjekjeve dhe reformave të mëdha të kësaj qeverie.

Niveli i ulët i administratës – rritje me 36%, shkon në 270 mijë lekë

Mësuesit e shkollave 9-vjeçareve: Rritje me 10% – 646 mijë lekë

Mësuesit e gjimnazeve: Rroga shkon në 678,50 mijë lekë

Lektorët: rritje me 103 mijë lekë në muaj

Profesorët: rritje me 139 mijë lekë në muaj

Mjekët – Rritje me 13% , nga 690 mijë lekë në 780 mijë lekë

Infermierët – Rritje me 15%, nga 390 mijë lekë në 450 mijë lekë

Policia – Rritje e mëtejshme me 10%

Pensionet – Rritje me 3%

Leave a Reply

%d bloggers like this: