Home / Teknologji / Së shpejti ‘peshqit e zgjuar’ do të pastrojnë rrobat (Video)

Së shpejti ‘peshqit e zgjuar’ do të pastrojnë rrobat (Video)

s-euml-shpejti-lsquo-peshqit-e-zgjuar-rsquo-do-t-euml-pastrojn-euml-rrobat-video_hdKoha e lavatriqeve ka kaluar, së paku derisa të vihet në shitje peshqit robot, që pastrojnë rrobat e pa pastra.

Chan Yeop Jeong ka disenjuar një lloj roboti të vogël në formë peshku, që përmes kamerës detekton pa pastërtinë në rroba dhe pastaj e pastron atë.

Në këtë lloj akuariumi, peshqit do të aktivizohen njëherësh, sapo të jenë future rrobat dhe ata do të mbledhin pa pastërtinë.

Rrobat e lagura, do të vihen në pjesën e sipërmen që të thahen.

Ideja e disajnerit korean, ka ardhur nga tretmanet e lëkurës së këmbve, ku peshqit hanë mbetjet nga këmbët e njeriut

Leave a Reply

%d bloggers like this: