Home / Arte / Zbulohet urdhëri i Sulltanit për vrasjen e Ali Pashë Tepelenës, ja dokumenti origjinal

Zbulohet urdhëri i Sulltanit për vrasjen e Ali Pashë Tepelenës, ja dokumenti origjinal

Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave ka nxjerr në pah një foto dokument të rëndësishme, sot në 195- vjetorin e vdekjes së Ali Pashë Tepelenës.

”Luani i Epirit” u ekzekutua me vdekje më 24 janar të vitit 1824, teksa prej kohësh përpiqej të krijonte territorin e tij të pavarur nga Porta e Lartë.

Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave publikon foto të urdhrit të Sullnatit për asgjësimin e Ali Pashë Tepelenës dhe sjelljen e kokës së Aliut në Stamboll, siç dhe ndodhi.

Në foton e publikuar është ”jafta”, ose dënimi me vdekje lëshuar për Ali Pashën (prandaj dhe forma e tekstit ngjan si pikë loti), kopje nga arkivat osmanë, që ruhet në AQSh.

Leave a Reply

%d bloggers like this: