Home / Keshilla / Për një jetë të qetë, duhet të zhdukni “zhurmat” në kokën tuaj. Tetë këshilla

Për një jetë të qetë, duhet të zhdukni “zhurmat” në kokën tuaj. Tetë këshilla

Ja tetë mënyra për të gjetur qetësinë e mendjes në kohë të vështira:

  1. Shkruaj gjithçka që është duke të rënduar mendërisht, dhe pastaj digje, si një formë e mirë për ta lejuar që të ikë prej teje.
  2. Krijon një kolazh “paqeje” ku të përfshini pamje që ju bëjnë të ndiheni të relaksuar dhe të qetë.
  3. Largoni sendet dhe gjërat e panevojshme nga shtëpia juaj, për të krijuar një hapësirë më të paqtë.
  4. Cakto një ditë vetëm për veten tënde, gjatë të cilës të bësh gjëra që ushqejnë vetëm mendjen dhe shpirtin tënd.
  5. Ofro nga koja jote për të ndihmuar një shoqatë apo fondacion bamirësie dhe kushtoji gjithë energjinë ndihmës për njerëzit në nevojë.
  6. Telefonoji dikujt që e do me të vërtetë dhe fol ndershmërisht me të për mënyrën si ndihesh.
  7. Ulu diku në natyrë, shijoje, dhe lëri gjërat të rrjedhin.
  8. Kap mendimet autokritikë, autofajësues apo që të bëjnë “viktimë” dhe fokusohu në atë që mund të bësh për të ndryshuar mendësinë negative.

Leave a Reply

%d bloggers like this: