Home / Te ndryshme / Në Holandë burgjet mbyllen, se s’ka të burgosur

Në Holandë burgjet mbyllen, se s’ka të burgosur

Përpos shumë problemeve që mund të ketë një vend, të mos kesh të dënuar mjaftueshëm për të mbushur burgjet është ndoshta më e mira.

Mbipopullimi i burgjeve mund të jetë një problem në Shqipëri, por në Holandë ato po mbyllen pasi nuk ka të burgosur.

Pesë burgje holandeze u mbyllën në 2016, pas 19 të tilla në 2014 dhe tetë në 2009.

Niveli i krimit në vend ka rënë me 0.9% në vit, dhe gjyqtarët japin vendime të shkurtra. Kjo do të thotë se 3 mijë qeli dhe 300 vende për të rinjtë nuk do të jenë më deri në 2021.

Britanikja The Guardian thotë se Norvegjia po kërkon të dërgojë të burgosurit e tepërt të kryejnë dënimin në Holandë, që kur sistemi i tyre i burgjeve është mbipoulluar, dhe Holanda ka hapësira

Leave a Reply

%d bloggers like this: