Home / Parlamentare / Blushi sjell një shishe me ujë të mbushur në Zharrëz: Ta provojë Rama

Blushi sjell një shishe me ujë të mbushur në Zharrëz: Ta provojë Rama

Greva e banorëve në Zharrëz për shkak të lëkundjeve të tokës të shkaktuara nga kërkimet për naftë nga kompania “Bankers” ka shkaktuar një tjetër debat në seancën e sotme të Kuvendit.

Ka qenë deputeti Ben Blushi që ka akuzuar qeverinë, por edhe qeveritë, se për hir të bakshisheve nga kompania kanadeze kanë injoruar gjendjen e vështirë në të cilën jetojnë banorët e këtij fshati.

“Zharrëza është braktisur nga qeveritë ndër vite dhe nuk jep askush një lajm. Aty nxirret naftë nga puset me ujin teknologjik, duke shkaktuar tërmete. Nuk e di se si mund të jetojë dikush prej nesh në një shtëpi që tundet 5 herë në ditë, me fëmijët”, ka deklaruar Blushi.

Blushi ka sjellë në sallën e Parlamentit edhe një shishe me ujë të mbushur në Zharrëz, të cilin, siç tha ai, duhet ta pijë kryeministri dhe ministrat e tij.

“Ta pijë kryeministri, të shohë ç’shije ka uji i helmuar, që helmohet përditë nga një kompani që paguan bakshish majtas e djathtas”, ka thënë më tej Blushi.

Ai ka shtuar më tej se, edhe dëmshpërblimin për shtëpitë e dëmtuara nuk e paguan “Bankers”, por buxheti i shtetit, sikur të ishte tërmet natyror.

Ndaj deklaratave të Blushit ka reaguar deputeti socialist Erion Braçe, i cili i ka kujtuar ish-kolegut të tij se ndaj “Bankers” janë marrë masa konkrete, të cilat sipas tij po trajtohen në arbitrazh.

“Qeveria është në arbitrazh me “Bankers” për miliona euro. Qeveria, me Ministrinë e Brendshme, është angazhuar në një hetim për ato tërmetet e shkaktuara nga kompania”, ka thënë Braçe.

Leave a Reply

%d bloggers like this: