Home / Keshilla / Cilat janë pikat më të dobëta të njerëzve me grupin e gjakut 0

Cilat janë pikat më të dobëta të njerëzve me grupin e gjakut 0

Njerëzit me grupin e gjakut 0 janë shumë të veçantë sepse ju japin gjak çdo grupi tjetër sepse nuk ka ndonjë faktor në eritrocitet e tipit 0 që mund të shkatërrojë llojet e tjera të gjakut, por mund të pranojnë gjak vetëm nga grupi i tyre.

E vërteta qëndron se njerëzit me grupin e gjakut 0 nuk janë shumë të ndryshëm nga të tjerët, por mund të jenë më të prirur ndaj sëmundjeve të caktuara. Tipari dallues i këtyre njerëzve është aftësia për të udhëhequr, produktiviteti, të qenurit aktiv, etj.

Nga ana tjetër ata janë më të prirur për disa sëmundje si ulçera, mosfunksionimi i gjendres tiroide, niveli i ulët i hormoneve të gjendrës tiroide, mungesa e jodit etj, në krahasim me njerëzit që kanë grupet e tjera të gjakut. Ata preken shpesh nga obeziteti dhe mbajtja e ujit në trup gjithashtu.

Në Japoni, që në kohët e lashta grupi i gjakut 0 është i lidhur me pjesët karakteristike të karakterit. Ata thuhet të jenë përgjegjës, të përkushtuar, të organizuar, të fokusuar, të ndërgjegjshëm dhe praktikë.

Madje mendohet ta kenë dhe ta përdorin llogjikën më tepër se të tjerët, kjo për shkakun se gjuetarët e parë kanë pasur “pushtet” mbi mjedisin ku jetojnë.

Kur stresohen këta njerëz mund të bëhen hiperaktiv dhe shumë impulsiv.

Nëse ushqehen keq dhe nuk bëjnë aktivitet fizik mund të jenë të ndjeshëm ndaj proceseve të dëmshme metabolike si rezistenca ndaj insulinës, ngadalësimi i aktivitetit të gjendrës tiroide dhe obezitet.

Gjithashtu ata kanë nivele më të larta aciditeti në stomak dhe kjo gjë i bën ata më të rrezikuar për t’u prekur nga sëmundjet e stomakut ose nga ulçerat.

Leave a Reply

%d bloggers like this: