Home / Bota / Akuzat ndaj Obamës, tërhiqet Trump

Akuzat ndaj Obamës, tërhiqet Trump

Shtëpia e Bardhë duket se e ka zbutur qëndrimin e saj për akuzat e presidentit, Donald Trump, se paraardhësi i tij, Barack Obama, e kishte përgjuar gjatë fushatës zgjedhore të vitit 2016.

Kjo lëvizje u bë mbrëmë, ndërsa Departamenti i drejtësisë ka kërkuar nga ligjvënësit më tepër kohë për të paraqitur dëshmi në mbështetje të akuzave të presidentit Trump.

Zëdhënësi i Shtëpisë së Bardhë, Sean Spicer, tha se pretendimi i Trumpit kishte parasysh një aspekt të gjerë të “vëzhgimit dhe aktiviteteve të tjera”, kur ai e ka bërë këtë akuzë në një shkrim në Twitter, në fillim të këtij muaji.

Kevin Lewis, zëdhënës i ish-presidentit, Barack Obama, tha se pretendimi i Trump ishte “thjesht i pavërtetë”.

Liderët e Komitetit të Inteligjencës së Dhomës së Përfaqësuesve të Kongresit të Shteteve të Bashkuara thanë se do t’i japin afat Departamentit të Drejtësisë deri më 20 të këtij muaji, që të paraqesin dëshmi, duke sugjeruar se do ta përdorin të drejtën për t’i thirrur për dëgjim.

Megjithatë, Departamenti i Drejtësisë nuk është i detyruar t’i përgjigjet kërkesës së ligjvënësve e as që ta plotësoj afatin e dhënë.

Leave a Reply

%d bloggers like this: