Home / Arte / Film / Fituesit e çmimeve ”Luani i artë”

Fituesit e çmimeve ”Luani i artë”

aaa540Filmi ”A pigeon sitting on a branch, reflecting on the existence” (”Një pëllumb mbi degë reflekton për ekzistencën”) i regjisorit suedez, Roy Anderson, fitoi çmimin ”Luani i artë” në edicionin e 71-të të festivalit prestigjioz të filmit në Venecia. Çmimi i parë në këtë festival vlerëson një film me ngjyra komike, që përpiqet të zbulojë qenien njerëzore në të gjithë diversitetin e saj.

Filmi më i mirë: ”A pigeon sitting on a branch, reflecting on the existence” Roy Anderson (Suedi)

Luani i argjendtë: “The Postman’s White Nights” Andrei Konçalovski (Rusi)

Çmimi i madh i jurisë: “The Look of Silence” Joshua Oppenheimer (Danimarkë, Indonezi)

Çmimi special i jurisë: “Sivas” Kaan Mujdeci (Turqi)

Kupa ”Volpi” për interpretimin më të mirë mashkullor: Adam Driver në filmin “Hungry Hearts” të Saverio Costanzos

Kupa ”Volpi” për interpretimin më të mirë femëror: Alba Rohrwacher në filmin “Hungry Hearts” të Saverio Costanzos

Skenari më i mirë: Rakhshan Bani-Etemad dhe Farid Mostafavi për filmin “Tales” (Iran)

Çmimi ”Marcello Mastroianni” për aktorë të rinj: Romain Paul në filmin “Le dernier coup de marteau” të Alix Delaporte.

Leave a Reply

%d bloggers like this: