Home / Teknologji / Telegram, tashmë telefonata të mbrojtura

Telegram, tashmë telefonata të mbrojtura

Telefonatat zanore tashmë vijnë edhe në Telegram, por do të jenë të padeshifrueshme, pra, të mbrojtura. Ku funksion vjen si përditësim i çatit që synon të modifikojë edhe kompresimin e videove që shpërndahen.

Përditësimi nis nga Europa Perëndimore, dhe do të shtrihet edhe në pjesën tjetër të botës këtë javë.

Përdoruesit e iOS dhe Android mund të bëjën telefonata direkt nga aplikacioni. Përsa i përket mosdeshifrimit, në tekstin që shkruhet ‘end-to-end’, pra, komunikimi do të jetë i dukshëm vetëm për atë që bën telefonatën dhe atë që i telefonohet. Ata mund të jenë të sigurtë për privatësinë thjesht duke shkruar 4 emoji që u shfaqen në ekranin e smartphone.

Leave a Reply

%d bloggers like this: