Home / Politika / KLGJ, dalin emrat e kandidatëve që plotësojnë kushtet dhe kush jo

KLGJ, dalin emrat e kandidatëve që plotësojnë kushtet dhe kush jo

Përfundon procesi i vlerësimit dhe Kuvendi publikon emrat e kandidatëve për anëtarë të Këshillit të Lartë Gjyqësor nga avokatia, që plotësojnë kushtet ligjore.

Këta janë emrat që plotësojnë kriteret, por të renditur sipas rendit alfabetik

 1. Alban Toro
 2. Arben Prifti
 3. Arben Vani
 4. Fatmira Luli
 5. Fatos Lazimi
 6. Genti Sinani
 7. Gëzim Allaraj
 8. Saimir Vishaj
 9. Sinan Tafaj
 10. Sokol Lamaj

Përmes një njoftimi për shtyp Kuvendi thotë se ato kanë plotësuar kushtet e parashikuara nga Kushtetuta dhe neni 19, pika 3, i ligjit 115/2016 “Për organet e qeverisjes së sistemit të drejtësisë”, sipas vlerësimit të bërë nga Sekretari i Përgjithshëm i Kuvendit, bazuar në nenin 35, pika 7, shkronja “a” të ligjit 115/2016

Ata që nuk kanë plotësuar kushtet

 1. Aleksandër Raspopi
 2. Arben Spaho
 3. Betula Toto
 4. Ermir Mema
 5. Ismail Uka
 6. Simon Vorfi
 7. Vjollca Pustina

Sekretari i Përgjithshëm i Kuvendit, bazuar në pikën 9 të nenit 35, si dhe pikës 4 të nenit 286 të ligjit, do dorëzojë Komisionit të përhershëm përgjegjës për çështjet ligjore në Kuvend raportin si dhe dokumentacionin për secilin kandidat.

Leave a Reply

%d bloggers like this: