Home / Te ndryshme / E martuan 8-vjeçe, vajza humb jetën natën e parë të martesës

E martuan 8-vjeçe, vajza humb jetën natën e parë të martesës

Martesat me fëmijë janë akoma një plagë në shumë shtete të botës.

Një vajzë 8 vjeçare në Jemen ka ndërruar jetë natën e parë të martesës së saj nga një hemoragji e brendshme.

Vogëlushja është martuar me një burrë gati 5 herë më të madh se vetë ajo. Në Jemen vajzat e vogla martohen me burra të moshuar dhe kjo është një praktikë e këtij vendi.

Në vitin 2010 një vajzë 12 vjeçare ka vdekur në maternitet duke u përpjekur të sillte në jetë fëmijën e saj. Incidentet e tilla shënojnë një numër shumë të madh pas ¼ e popullsisë martohen para moshës 15 vjeç.

Leave a Reply

%d bloggers like this: