Home / Keshilla / Si të masni nivelin e aciditetit në stomak vetëm me këtë test

Si të masni nivelin e aciditetit në stomak vetëm me këtë test

Aciditeti i ulët në stomak është burimi kryesor për shfaqjen e kancerit të stomakut dhe sëmundjeve të tjera krionike.

Sipas Dr. O.I.Sineva të mjekësisë popullore, rreziku i zhvillimit të këtyre sëmundjeve përkeqëson stomakun duke qenë se prekin agjentët anti-acid.

Sipas tij, arsyeja kryesore e urthit është mungesa e tepërt e acidit klorhidrik në stomak.

Prandaj, përcaktimi i aciditetit në stomak është një masë e rëndësishme parandaluese dhe një hap i madh në mbrojtjen e shëndetit.

Ai shtoi gjithashtu se kontrolli i aciditetit është shumë i domosdoshëm, pavarësisht diagnozës.

Për të përcaktuar aciditetin në stomak, ka një procedurë të veçantë të quajtur “prova Heidberg”. Këtë metodë mund ta bëni shumë mirë në shtëpi pa shpenzuar para.

Ju duhet të përzieni ¼ lugë çaji sodë buke me 150 ml ujë të ngrohtë. Pijeni këtë përzierje në mëngjes me stomakun bosh. Prisni 3 minuta pasi e keni pirë.

Nëse nuk keni gromësima, aciditeti i stomakut mund të jetë i ulët. Nëse keni gromësima, aciditeti i stomakut tuaj është në rregull.

Leave a Reply

%d bloggers like this: