Home / Sporti / Euro 2020- Të premten përzgjidhen 13 qytetet pritëse të kompeticionit

Euro 2020- Të premten përzgjidhen 13 qytetet pritëse të kompeticionit

Argjentine-svicer3Komiteti Ekzekutiv i UEFA, “qeveria” e futbollit evropian, do te perzgjedhe te premten ne Gjeneve (Zvicer) nepermjet nje ceremonie 13 qytetet pritese, nje per çdo vend, mes 19 kandidateve per organizimin e Euro-2020, Kampionati Evropian i pari ne kete format. Per finalen e ketij kompeticioni jane ne gare Londra dhe Munihu, por per kete voton vendimtare e ka presidenti i UEFA-s, Michel Platini. Londra ka stadiumin Wembley (90.652 vende), ndersa Munihu ka Allianz Arena (70.067 vende). Qytetet e tjera kandidate jane sipas rendit alfabetik: Azerbajxhan (Bakou), Bjellorusi (Minsk), Belgjike (Bruxelles), Bullgari (Sofia), Danimarke (Copenhague), Skoci (Glasgow), Spanje (Bilbao), Hungar (Budapest), Irlande (Dublin), Izrael (Jérusalem), Itali (Rome), Maqedoni (Shkup), Holande (Amsterdam), Uells (Cardiff), Rumani (Bukuresht), Rusi (Saint-Pétersbourg) e Suedi (Stockholm). Ceremonia do te zhvillohet te premten ne oren 13.00 lokale

Leave a Reply

%d bloggers like this: