Home / Kosova / Ky është dokumenti që e nënshkruan sot Thaçi dhe Meta

Ky është dokumenti që e nënshkruan sot Thaçi dhe Meta

sidenti i Kosovës Hashim Thaçi në takimin që zhvilloi sot me homologun e tij nga Shqipëria, e kanë nënshkruar një dokument, përmes së cilit janë dakorduar për shumë çështje me rëndësi për të dyja vendet.

Në këtë dokument, të dy presidentët u pajtuan që të përshpejtojnë proceset e integrimit të të gjitha vendeve të rajonit që dëshirojnë të anëtarësohen në BE dhe NATO.

Hartimin e një dokumenti strategjik për anëtarësimin e plotë të Kosovës në BE dhe NATO.

Liberalizimin sa më të shpejtë të vizave ndërmjet BE-së dhe Kosovës, si dhe angazhimin e Kosovës që të bëjë çdo përpjekje të zgjidh në mirëbesim dhe mirëkuptim çështjet që lidhen me marrëveshjen për shënjimin e vijës kufitare me Malin e Zi.

Po ashtu edhe vazhdimin e fazës përfundimtare të dialogut ndërmjet Kosovës dhe Serbisë.

Leave a Reply

%d bloggers like this: