Home / Rajoni / Cipras: Një miliardë euro do t’i shpërndahen grekëve të goditur nga kriza

Cipras: Një miliardë euro do t’i shpërndahen grekëve të goditur nga kriza

Kryeministri grek, Aleksis Cipras deklaroi sot se një miliardë euro (1,17 miliardë dollarë) do të shpërndahen në 3,4 milionë qytetarë që janë prekur nga masat shtrënguese.

“Më mirë e mirë është situata financiare, më shumë mbështetje do t’u jepet atyre që kanë nevojë”, theksoi Cipras në një komunikatë për median.

Ky është viti i dytë radhazi që qeveria greke ndihmon ata që janë goditur më shumë nga kriza financiare, pensionistët, familjet më të varfëra dhe të papunët.

Kjo ndihmë është e mundur sepse në vitin 2016, Greqia arriti të realizojë suficitin e parë, duke përjashtuar kthimin e borxhit, sipas marrëveshjes me kreditorët.

Leave a Reply

%d bloggers like this: