Home / Politika / Lufta ndaj krimit të organizuar dhe Vettingu, faktor kyç në rrugën drejt BE

Lufta ndaj krimit të organizuar dhe Vettingu, faktor kyç në rrugën drejt BE

“Lufta ndaj krimit të organizuar dhe Vettingu, janë faktorë kyç në rrugën e Shqipërisë drejt Bashkimit Europian”, deklaron ambasadorja e Gjermanisë në Tiranë, Susanne Schutz, gjatë një interviste për Agjencinë Telegrafike Shqiptare.

Diplomatja gjermane thekson se vettingu është proçes kyç për një drejtësi që bazon vendimet e saj në ligji dhe jo në faktor të tjerë.  Ambasadorja tha, se investitorët e huaj, por jo vetëm, duan të kenë besim se gjykatat, që  të japin drejtësi.

“Procesi i Vettingut është thelbësor për një drejtësi të bazuar në ligj. Unë jam shumë e bindur se vettingut do të influencojë pozitivisht në tërheqjen e investimeve të huaja por dhe rritjen e investimeve të brendshme në Shqipëri. Sipërmarrësit e huaj duan të kenë garancinë e duhur se, nëse trokasin në gjykatë do të marrin drejtësinë që i takon”, tha Schutz.

Ajo vlerësoi luftën e Shqipërisë ndaj krimit të organizuar, teksa shtoi se pret dhe rezultate konkrete. “Lufta ndaj krimit të organizuar është thelbësore, për një Shqipëri që kërkon integrimin në familjen europiane. Lufta ndaj krimit të organizuar është temë qendrore e përmbushjes së kritereve kyçe për Shqipërinë me qëllim hapjen e negociatave për integrimin në BE. Prandaj shpresoj dhe uroj të kemi rezultate konkrete dhe pozitive në këtë drejtim, duke përfshirë këtu dhe arrestimin e “kokave të mëdha””, vijoi Schutz.

Duke folur për punësimin në Gjermani, Ambasadorja Gjermanë në Tiranë u shpreh se shqiptarët duhet ta ndërtojnë të ardhmen e tyre në vendin e tyre.

“Më vjen keq, por duhet të them se të gjithë do të kthehen pasi Gjermania nuk pranon azilkërkues nga Shqipëria, por mirëpret ata shtetas shqiptarë që ndjekin rrugën ligjore për të mbërritur në Gjermani, prandaj ftoj të gjithë shqiptarët të ndjekin rrugën e përcaktuar, të shkojnë tek institucionet përkatëse dhe  të informohen pranë Ambasadës Gjermane për këtë”, përfundoi Ambasadorja e Gjermanisë në Tiranë, Susanne Schutz.

One comment

  1. SHBA BE duhet te bejne pastrimin etnik te kombit shqipetar nga hajdutet,kriminelet ,ga fashizmi shqipetar mbi 100 vjecar.Kjo do te jete clirimi i vertete i kombit.

Leave a Reply

%d bloggers like this: