Home / roze / Hueyda El Saied trondit me rrëfimin e saj

Hueyda El Saied trondit me rrëfimin e saj

Hueyda El Saied  e ftuar sot në “Wake Up”  rrëfen fëmijërinë e saj të vështirë.

E rritur vetëm nga e ëma, Hueyd-ës i është dashur të përballet me shumë vështirësi, madje dhe me ato më jetiket, ushqyerja.

Ka pasur raste që ish-balerina ka shkuar në shkollë pa ngrënë.

“Më është dashur të shkoj në shkollë shumë herë pa ngrenë, se nuk kishim çfarë të hanim. Nënës sime i është dashur shpesh të japë dhe gjak për të më ushqyer”, u shpreh artistja.
Hueyda ka rrëfyer se një ditë e kishte kuptuar edhe mësuesja që ajo nuk kishte ngrënë dhe i kishte ofruar bukën e saj.

Hueyda ka lindur në Tiranë dhe është një përzierje e Sudanit dhe gjakut shqiptar. Ajo është një poliglote, pasi njeh mire katër gjuhë si, anglisht, frengjisht, italisht dhe shqip. Ajo u diplomua nga Shkolla Jordan Misja dhe mori një diplomën në Universitetin e Tiranës. Më pas, ajo pati sukses të shkëlqyeshëm në marrjen e një Diplomë Master në Bashkëpunim Ndërkombëtar, të Drejta të Njeriut dhe Politikave Evropiane në Universitetin rome “Tre” në Itali.
Gjatë karrierës së saj profesionale ka pasur privilegjin për të punuar në fusha të ndryshme, nga baleti, te televizioni, në teatër dhe nga të drejtat e njeriut në gazetari.

Ajo ka qenë një prezantues  në Radio  Televizioni Publik Shqiptar, News Ora , Televizioni Top Channel
Ajo u largua nga Shqipëria dhe u vendos në Francë, ku  vazhdoi karrierën e saj te vallëzimit duke marrë pjesë si balerine dhe koreografe në Francë 2, TF1, dhe M6.
Ajo vallëzoi në shfaqjet televizive të ndryshme për këngëtarë dhe grupe: Lara Fabian, MOOS, Donna Summer, Nigel dhe Marvin, dhe Larousso, etj dhe ka videoklipe të: Alizee, Sinclair, Etienne Daho, Florent Pagny, Paul personne, Sniper , Jane Fostin, Sandy Valentino dhe DSL. Ajo ka qene balerine në Itali, në një shfaqje të përditshme të quajtur “Në Bocca Al Lupo”, transmetuar nga Rai Uno.

Leave a Reply

%d bloggers like this: