Home / Politika / Balla: Lazaratit ndoti Shqipërinë. Kur Basha ishte ministër është kapur më pak drogë

Balla: Lazaratit ndoti Shqipërinë. Kur Basha ishte ministër është kapur më pak drogë

Në bazë të disa të dhënave, Balla tha se viti 2010 rezulton si viti kur është kapur më pak drogë në vend, atëherë kur ministër i Brendshëm ishte Lulzim Basha.

“2010 është viti më i dobët në kapjen e heroinës dhe kokainës në Shqipëri, kur ministër i Brendshëm Lulzim Basha. Drogë ka pasur, por nuk ka vepruar policia.Janë kultivuar rreth 2 milionë bimë kanabis, pasi ju keni lënë ministrinë. Policia nuk ndërhynte fare në ato zona”, u shpreh Taulant Balla.

Më tej, Balla shoprehet se prej vitit 2011 janë raportuar raste të transporti me avionë të drogës. “Gjatë viteve 2005-2013 janë raste edhe të personave më status diplomatik për transport droge”.

Balla theksoi se ishte modeli i Lazaratit, ai që ndoti Shqipërinë me kanabis, ndërsa tha se pas vitit 2013, qeveria është futur në luftën ndaj kanabisit në zonat e Lazaratit dhe Dukagjinit.

Leave a Reply

%d bloggers like this: