Home / Kosova / Shefi i diplomacisë sllovake: S’ka BE për Serbinë pa normalizuar marrëdhëniet me Kosovën

Shefi i diplomacisë sllovake: S’ka BE për Serbinë pa normalizuar marrëdhëniet me Kosovën

 

“Çështja e Kosovës është e rëndë për Serbinë dhe njëri nga kushtet të cilin Serbia duhet ta zgjidhë para se të bëhet pjesë e BE-së”.

Kështu ka thënë në Beograd ministri i Punëve të Jashtme dhe atyre evropiane të Sllovakisë, Ivan Korçok.

Sipas tij, BE-ja nuk është e gatshme që përsëri të vendoset në pozicionin e gjyqtarit ndërmjet dy vendeve në mënyrë që të zgjidhë problemin, transmeton Lajmi.net.

Korçok, po ashtu, ka thënë se BE-ja pret që Kosova dhe Serbia ta nënshkruan përfundimisht një marrëveshje për normalizimin e marrëdhënieve e cila do të jetë ligjërisht obligative për të dy shtetet.

Ndërkaq sa i përket njohjes së Kosovës nga Sllovakia, shef i diplomacisë së këtij shteti gjatë vizitës në Beograd ka thënë se Sllovakia nuk do të ndryshojë qëndrim dhe tash për tash nuk do ta njohë Kosovën.

“Ne nuk e bllokojmë rrugëtimin e Kosovës, por nuk e njohim si shtet, jo për shkak të Serbisë, por për shkak të parimeve”, ka thënë Korçok në fund.

Leave a Reply

%d bloggers like this: