Home / Rajoni / Komandanti i NATO-s: Popullsia serbe është problemi më i madh në Ballkan

Komandanti i NATO-s: Popullsia serbe është problemi më i madh në Ballkan

 

Duke folur para Komitetit të Senatit për Forcat e Armatosura, komandanti i forcave të NATO-s në Evropë, gjenerali Curtis Skaparoti tha se forcimi i ndikimit rus në Evropë është problemi më i madh në sferën ushtarake, veçanërisht në Ballkanin Perëndimor.

Ai tha se Rusia përdor marrëdhëniet me udhëheqësit e Republikas Srpskas për të minuar institucionet e Bosnje dhe Herzegovinës.

General Skaparoti theksoi se Rusia është duke u përpjekur për të parandaluar rrugën euroatlantike të disa vendeve në rajon dhe shtoi se komuniteti ndërkombëtar së bashku me SHBA-në është garantues i stabilitetit në Ballkan, përcjell “Vestinet”

Skaparoti shprehu shqetësim të thellë se mungesa e aktivitetit diplomatik kontribuon në përhapjen e ndikimit rus në Ballkan, dhe sipas tij problemi më i madh i vendit është Serbia.

“Për të rishikuar nëse Serbia apo Republika Srbska, si një shtet, por në përgjithësi popullsia serbe është problemi më i madh në Ballkan,” raporton “Al Jazeera”.

Komandanti i NATO-s theksoi se Shtetet e Bashkuara i kanë drejtuar sytë drejt Ballkanit Perëndimor, të bindur në krijimin e një ushtrie më të madhe, dhe angazhimit diplomatik në rajon.

Leave a Reply

%d bloggers like this: