Home / Arte / U themelua Asociacioni i Teatrove Kombëtare të Ballkanit

U themelua Asociacioni i Teatrove Kombëtare të Ballkanit

Teatri Popullor “Ivan Vazov” dhe pesë teatro kombëtare nga shtetet ballkanike themeluan Asociacionin e Teatrove Kombëtare të Ballkanit. Nënshkrimet nën Memorandumin për krijimin e asociacionit i vënë drejtori i tetarit bullgar  Marius Donkin dhe përfaqësuesit e teatrove nga Maqedonia, Shqipëria, Kosova, Sllovenia dhe Rumania. Dëshirë për të bërë të njëjtën gjë kanë deklaruar gjithashtu kolegët e tyre nga Turqia, Serbia dhe Greqia.

Leave a Reply

%d bloggers like this: