Home / Rajoni / Bullgaria ripohoi pjesëmarrjen e vet në konferencën për Sirinë

Bullgaria ripohoi pjesëmarrjen e vet në konferencën për Sirinë

Në Këshillin “Punët e Jashtme” të Bashkimit Evropian në Luksemburg, ministrja e punëve të jashtme e Bullgarisë Ekaterina Zaharieva ripohoi se Bullgaria do të marrë pjesë në konferencën e pritur gjatë javës së ardhshme për Sirinë nën kryesinë e Bashkimit Evropian dhe të OKB-së.

Ekaterina Zaharieva i falënderoi Francën dhe Mbretërinë e Bashkuar për informacionin e dhënë sa i përket operacionit të realizuar gjatë fundjavës në Siri dhe përsëri deklaroi se, Bullgaria dënon përdorimin e armëve kimike dhe këmbëngul që regjimi sirian të sigurojë një akses të plotë deri tek misioni i Organizatës për ndalimin e armës kimike.

Leave a Reply

%d bloggers like this: