Home / Kronika / 67-vjet Forcë Ajrore, Xhaçka: Misioni mbrojtja e sovranitetit. Po a mbrohet sovraniteti me helikopterë?

67-vjet Forcë Ajrore, Xhaçka: Misioni mbrojtja e sovranitetit. Po a mbrohet sovraniteti me helikopterë?

 

Arma e Aviacionit Ushtarak Shqiptar mbush dje 67 vjeç. Ajo është krijuar në vitin 1951 dhe kanë dhënë jetën 41 pilotë. Ministrja e Mbrojtjes Olta Xhaçka, gjatë fjalës së saj në ceremoninë e posaçme të organizuar në Komandën e Forcës Ajrore vlerësoi si prioritet të kohës, ridimensionim e kësaj force në kuadër të reformimit të Forcave të Armatosura.

Në kushtet e sotme, duke vlerësuar situatën e re të Sigurisë në rajon dhe më gjerë, kemi përzgjedhur më të mirën e mundshme për vendin tonë, duke zhvilluar forca dhe mjete ajrore me mision të dyfishtë: mbrojtjen e sovranitetit, çka është më sublimja, por edhe ndihma ndaj çdo shqiptari në vështirësi”, u shpreh në fjalën e saj ministrja Xhaçka.

Po a mbrohet sovraniteti me helikopterë?

 

One comment

  1. Per ta kuptuar lexuesi i nderuar forcen e Armates shqiptare te kesaj kohe to tu ndihmoj me nje komparacion te thjesht. Let supozojm fiktivisht se u ndeshen ne lufte te pergjithshme dy armata te koheve te ndryshme..armata shqiptare e viteve 70-ta dhe kjo armata e sotme..pa e egzagjeruar fare parashikimin e kesaj lufte te imagjinuar kam guximin te them se kjo armata e sotme shqiptare do te munde ti rezistoj armates se viteve shtatdhjeta jo me shume se 24 ore…e mos te guxojm te parashikojm se sa do te munde te rezistoj armatave fqinje …do na mbroj Nato…ky eshte mendimi dominant tek neve i cili eshte me shum se vetvrases.

Leave a Reply

%d bloggers like this: