Home / Rajoni / Borisovi në Bukuresht: Nuk duam deklarata, por porte dhe infrastrukturë

Borisovi në Bukuresht: Nuk duam deklarata, por porte dhe infrastrukturë

Në Këshillin e Bashkëpunimit të Lartë katërpalësh, i cili u zhvillua në Bukuresht, kryeministrat e Bullgarisë – Bojko Borisov, të Rumanisë – Viorika Dënçilla, të Greqisë – Aleksis Cipras dhe presidenti i Serbisë Aleksandër Vuçiç shqyrtuan projekte për lidhjet e transportit dhe për lidhjen energjetike dhe digjitale në Ballkan. Borisovi komentoise shtetet pjesëmarrëse në këshill “duan porte dhe infrastruktura”, dhe jo deklarata politike, dhe përsëri apeloi për mirëkuptim dhe dialog në regjion. Cipras theksoi se Ballkani mund të shfrytëzojë mundësitë për zhvillim sipas interesave të veta personale, dhe jo vetëm në bazë të rendit të ditës të vendeve të treta.

Kryeministri grek dhe kryeministrja e Rumanisë Viorika Dënçilla vlerësuan lartë rezultatet nga gjysma e parë e Presidencës Bullgare të Këshillit të Bashkimit Evropian dhe ripohuan përkrahjen e vet për procesin për integrim evropian të vendeve nga regjioni.

Presidenti Vuçiç shprehu mirënjohje për angazhimin ndaj Ballkanit Perëndimor dhe konkretisht ndaj Serbisë. Pjesëmarrësit në Këshill ranë dakord për projektet e përbashkëta të infrastrukturës dhe do të kërkohet financim dhe nga Kina. Në lidhje me këtë në takimin në Sofje të vendeve nga Evropa Qendrore dhe Lindore me Kinën, të parashikuar për në fillim të muajit korrik, Bullgaria, Serbia, Rumania dhe Greqia do të paraqesin një projekt të përbashkët për financim.

Leave a Reply

%d bloggers like this: