Home / Bota / Merkel, Macron dhe May, apel të përbashkët për Trump

Merkel, Macron dhe May, apel të përbashkët për Trump

Ndërsa për sa i takon Iranit, Franca, Gjermania dhe Britania e Madhe mbështesin marrëveshjen bërthamore me republikën islamike, duke e quajtur mënyrën më të mirë për të penguar Teheranin të prodhojë armë bërthamore. Të tre liderët janë dakord sidoqoftë, edhe të amendojnë tekstin e marrëveshjes, duke e zgjeruar përmbajtjen dhe duke mos e përjashtuar mundësinë e një marrëveshjeje të re.

Trump do të vendosë brenda 12 majit nëse do të tërhiqet apo jo nga marrëveshja. Ndërkohë, presidenti i Iranit, Hassan Rouhani, mësohet ti ketë thënë presidentit francez Macron, se marrëveshja bërthamore nuk është e negociueshme. Sipas presidencës iraniane, vendi nuk do të pranojë asnjë kufizim që shkon përtej angazhimeve të tij të marra më herët.

Leave a Reply

%d bloggers like this: