Home / Politika / Rama: Hapja e negociatave, betejë që duhet fituar brenda vitit

Rama: Hapja e negociatave, betejë që duhet fituar brenda vitit

Hapja e negociatave me Bashkimin Europian është një hap që Shqipëria po punon ta hedhë në muajin qershor, pavarësisht vështirësive për bindjen e vendeve skeptike.
Vetë kryeministri Rama tha në Top Shoë se është shumë e rëndësishme që kjo të ndodhë patjetër brenda vitit 2018, duke kujtuar se mundësia e radhës është në muajin Dhjetor.

“Ne po punojmë që negociatat t’i hapim në muajin Qershor, por është shumë e rëndësishme që ky hap të ndodhë edhe në Dhjetor, mjafton të jetë brenda vitit 2018. Kjo sepse vitin e ardhshëm është periudhë zgjedhjesh në Bashkimin Europian dhe unioni mund të përballet me një sërë ndryshimesh, gjë që mund të komplikojnë rrugën tonë drejt integrimit”, tha Rama.

Leave a Reply

%d bloggers like this: