Home / Kronika / Vettingu “ngel” Trenovën. Prokurori i Gjykatës së Apelit nuk justifikoi pasurinë. Belgu i ONM “gozhdon” prokurorin

Vettingu “ngel” Trenovën. Prokurori i Gjykatës së Apelit nuk justifikoi pasurinë. Belgu i ONM “gozhdon” prokurorin

Pasuria dhe aftesitë profesionale e kthyen Gentian Trenovën në të akuzuar si të dyshuar si nga KPK, por edhe ONM.

Për blerjen e apartamentit 50 metra katrorë që më pas ia dhuroi vjehrrit, dupleksin e ndërtuar prej tyre dhe për dy kontrata, Gentian Trenovës iu kërkua llogari për mbi një orë.

Në kontratën e parë për blerjen e shtëpisë Trenova thoshte se do ta blinte 40 mijë euro. Në të dytën prokurori firmos se e ka blere 1 milionë e 900 mije lekë me ndihmën e 28 mije eurove kredie të shpenzuara edhe për mobilimin.

Pyetjes se kujt i duhej besuar dhe pse ia kishte dhuruar shtëpinë vjehrrit Prokurori u përgjigj se kjo është një marrëdhënie familjare.

Ndërsa për kontratat Trenova tregoi se e vlefshme është kontrata e dytë, përderisa kontrata e parë ishte një kontratë porosie. Por kolegu i tij belg, karriera e të cilit shënon 23 vite në akuzë dhe që së fundmi përfaqëson ONM, nuk i kurseu kritikat.

Konkretisht përfaqësuesi i ONM, belgu Teo Jakobs, i drejtoi disa pyetje prokurorit Trenova, që lidheshin me blerjen e apartamentit.

“Ju duhet të zgjidhni mes dy të këqijave. Ose duhet të pranoni që e keni fshehur kontratë, ose që keni bërë deklarim të rremë. Deri ku shkon përgjegjshmëria juaj si prokuror, kur jeni ju që duhet të hetoni personat që shkelin ligjin”, tha vëzhguesi belg.

Sa u përket aftësive profesionale, në raport thuhej se prokurori Trenova nuk ka kryer hetime të thelluara për pasuritë e shtetasit V.L., i dënuar për trafik droge, ndërsa ka pushuar hetimet për prokurorin A.K., i dyshuar për korrupsion.

Gentian Trenova sqaroi se çështja e prokurorit ishte hetuar më herët nga dy kolegë të tij për më shumë se dy vjet dhe nuk kishin arritur në asnjë rezultat. Për rastin e shtetasit V.L., prokurori këmbënguli se policia nuk i referoi asnjë provë.

Edhe në këtë pikë, vëzhguesi i ONM, e fshikulloi Trenovën dhe kërkoj shpjegimeve të detajuara prej tij, duke i kujtuar se nuk mund të fshihej as pas policisë dhe as pas eprorëve.

Teksa kërkoi konfirmimin në detyrë, prokurori tha përpara komisionit se ka dorëzuar prova të reja dhe ka bërë shpjegimet e nevojshme, që do të duhej të ishin integruar në raport.

Në përfundim të seancës së tensionuar prokurori i Apelit, u largua pa bërë asnjë koment për mediat. Gjasat janë që ai të shkarkohet nga detyra. Megjithatë për fatin e tij do të mësohet në seancën e 20 qershorit, ditë kur Komisioni do të shpallë verdiktin.

Leave a Reply

%d bloggers like this: